Jordbær sorter

2018

Vi har haft jordbær i 5 år til sommer.

I år udvider vi vores jordbærstykke med godt 15.000 ekstra planter i sorten Daryoal og Sonata 50/50, det er dobbelt så mange som vi tidligere har udvidet med i foråret.

De gamle Daroyaler som blev plantet for to år siden er ved at være færdige med at give, de køre på sidste sæson, da de står på let jord, det samme gælder for de Sonata og Florence vi har plantet for snart tre år siden, de har klaret sig meget flot. 

Sidste år plantede vi for første gang Honeoye, det er en meget kendt sort i Danmark, og det tegnet til at der bliver rigtig mange af dem, de er kommet godt i gang.

Vi blev desværre nød til at gøre et indhug i de Darselect vi plantede sidste år, da det dræn vi har etableret sidste år, ikke helt har kunnet følge med til alt det vand der er kommet, så vi har været inde og grave lidt i enden af rækkerne på Darselecterne.

Der er en enkelt forsøgsrække med Felicita, som vi ikke har nævnt så meget om, vi vælger at satse på de sorter vi kender.

Florence glider stille og roligt ud lige for nu, da vi skal have etableret den store mark i den rigtige række følge så det gør markarbejdet smart. Den kommer muligvis tilbage i løbet af de kommende sæsoner.

Sort: Honeoye, et meget tidligt bær som skal være helt moden og gennem rødt. Frisk og lidt syrlig smag. Anvendelse: De er meget gode til at sylte og fryse ned
Sort: Daroyal, tidlig bær som er meget kraftig i farve og smag, bærret er gennem rødt. Meget sød jordbær smag. Anvendelse: Godt bær til fryseren, eller til en gang friske jordbær med fløde og mælk, eller is. Den er også meget god til at sylte og til saft, den kræver ikke ret meget sukker.
Sort: Sonata, er typisk moden lige efter Daroyal. Et meget smukt bær og den holder sin glans længe. Den smager frisk og sød, lige som et jordbær skal smage. Anvendelse: Den er meget god til kager, til pynt og til spise med fløde og mælk. Ikke så god til at fryse, den mister lidt sin smag.
Sort: Darselect, det er en meget stort bær, særligt det første år planten giver bær kan bærret have kam, første år vi havde dem fandt vi ofte bær der vejede 250 gram. Smagen er meget lige som Daroyal, kraftig saftig og sød jordbærsmag, den har en smuk glans, og holder glansen længere end Daroyal. Der skal ikke så mange til en gang jordbær med fløde, for man bliver nød til at skære dem over for at have dem på skeen. Anvendelse: I friske kager, til pynt når det er anden års planter, ellers er de simpelt hen for store på en lagkage. Kan fryses, spises frisk og nydes til et glas køligt hvidvin på terassen med bogen en varm sommer aften.
Sort: Florence, er modent meget sent. Når bærret er gennem rødt kan det blive næsten mørkerødt, det er et fast bær, som alt efter hvordan sommeren har været kan være meget kraftig og sød i smagen, men er sommeren kold, er den mere frisk i smagen. Anvendelse: meget god til fryseren, til smoothies hen over vinteren, eller jordbærgrød.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.06 | 14:39
Vestjysk Plukselv har modtaget 21
26.05 | 20:14
Jordbær sorter har modtaget 1
11.06 | 12:16
Forår 2015 har modtaget 1
27.07 | 13:45
Find vej har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE